Kan du fikse meg?
Din styrke / Du er som du skal / Du er unik / Identitet / Mindset / Powerwithin / styrken i deg

Hvordan fikse meg?

 

Har du stilt deg det spørsmålet «hvor kan jeg gå når jeg føler at jeg ikke er god nok, passer inn, føler det er noe galt med meg, jeg mestrer det ikke, eller jeg er fryktelig sliten av alle stormene i livet mitt». Hvor er løsningen på disse utfordringene, som livet har å by på som en perle på en snor? Skulle gjerne hatt en kvikk fiks. Kjenner at jeg skulle hatt den kvikk fiksen helst i går. Kjenner du deg igjen?

Hold deg fast, for her kommer løsningen

Sitter du? Sannheten er at det finnes ikke noen kvikk fiks. Ble du skuffet nå? Det ble jeg, når jeg oppdaget at det ikke finnes noen enkel løsning, som en magisk tryllestav i Walt Disney filmene. Å, som jeg virkelig har ønsket meg det mange ganger når livet har stormet rundt meg. Ikke nok med det, men er du klar for den andre sannheten? Nå trenger du å sette deg godt til rette, for denne er saftig. Jeg lover deg det. Det er IKKE noe galt med DEG!!

Hva skjedde nå når jeg fortalte deg den ultimate sannheten av alle? Dukket Sabotøren din opp med «Vent nå litt. Dette kan IKKE stemme.» spørsmålet? Det er helt forståelig for at DU krever fakta, for å kunne tro på meg at «Du er som du skal være». Før jeg forteller deg hvorfor denne påstanden er fakta, så vil jeg bare spørre deg et spørsmål. Er det ikke merkelig at du krever fakta over sannheten, mens du tillater usannheter få farge identiteten din uten å sette et eneste spørsmålstegn ved dem. Har du tenkt over hvor mange usanne begrensninger du gir deg selv, uten å spørre om de er basert på fakta? Ikke engang når de betegnelsene du tar til deg «jeg er …» som er destruktive for livet ditt.

Fakta

Fakta er at DU er UNIK, og at du har en unik kombinasjon av ressurser som er en gave til mangfoldet i samfunnet. Når du ble født var du helt perfekt. Du hadde aldri sagt noe galt, gjort noe galt, eller tenkt noe galt. Du var et perfekt lite nurk. Er du enig med meg, så langt? Så starter vi på livetsskole, og det byr på opp og ned turer. Ingen av oss får helt identiske reiser i livet, men vi kan få fragmenter av samme utfordringer på godt og vondt. Så kommer poenget mitt, og det er at uansett om du og jeg føler at det er oss selv det er noe galt med. Så er sannheten at det er det ikke, og grunnen til dette er at vi tar avgjørelser og vi handler ut ifra de begrensede ressursene vi har til rådighet.

Dette betyr at du og jeg alltid har gode hensikter bak våre handlinger, selvom de ikke alltid faller i god jord. Det samme gjelder de som er rundt oss. De handler også ut ifra det de har til rådighet av ressurser, og det er ikke alltid at det faller i god jord hos oss. MEN det betyr ikke at det er meg og deg det er noe galt med. Eller at det er hos oss selv at feilen alltid sitter. Vi tillater å plassere skylden der, men feilen sitter ikke der. Det er to ulike ting.

Feil plassering

Jeg lurer på hvorfor du og jeg så enkelt «tar på oss skylden» for problemene eller utfordringene vi kjenner på kroppen. Når vi møter noen utfordringer som vi føler vi ikke har løsningen på, som for eksempel utfordringer med økt krav på arbeidsplassen eller utfordringer med kommunikasjon i relasjoner. Så betyr det ikke at det er du og jeg som ikke fikser det, selvom vi kjenner på at vi ikke takler situasjonen tilfredsstillende. Vi har et stort følelses spekter, og det er for å benyttes. Vi kan tillate oss å kjenne på alt fra skuffelse, sårhet, lei seg, glad, lykkelig og optimistisk. Det er bare ikke en konstruktiv ting å tillate oss selv å forbli i det mørke, eller å bare akseptere dem som en del av oss selv.

Du og jeg kan være både og. Vi kan være både sterke og sårbare. Vi kan være lykkelig og trist. Vi kan være målrettet og usikre. Ingen av disse definerer oss alene. Det blir feil å tillate oss selv å plassere all skyld på oss selv, men det er viktig å erkjenne at det hos oss selv at hele endringen starter. Makten til all endring sitter inni deg og meg, og den er det bare du og jeg som har nøkkelen til. Er ikke det fantastisk å tenke på? Du kan endre alt hvis du vil.

Hvordan jobber en Coach

Når jeg som Coach jobber med andre, eller jeg jobber sammen med min Coach. Det er viktig for meg å fortelle deg hvorfor jeg også har en fast Mentor Coach. Det handler om at det ikke er noe galt med oss, men at vi selv innehar de ressursene og svarene vi trenger for å ha et godt liv på våre egne verdier og premisser. Når jeg jobber med meg selv, så er det for jeg selv ønsker å vokse som menneske. Jeg har mine egne mål, som for eksempel jeg ønsker å bli en bedre utgave av meg selv som medmenneske. Det å konstant jobbe for å bevisstgjøre meg selv på mine verktøy i min verktøykasse gjør livet mitt rikere.

Hvordan fungere Coaching

Nå tenker du sikkert «hvorfor skal jeg ha en coach om jeg selv har alle svarene?» La meg spørre deg et spørsmål, før jeg svarer deg på den. Klarer du på egen hånd å finne frem til dine skjulte skatter av ressurser, svar og unike verdier for å leve livet ditt på egne verdier? Selvom jeg har jobbet med selvledelse, positiv psykologi og mindset i veldig mange år, så går jeg også fort i gamle mønstre og trenger en til å sparre med meg for å bevisstgjøre meg på hele verktøykassen min. Ordet selvledelse liker jeg veldig godt, men det alene fungerer ikke alltid optimalt i denne sammenhengen.

Jeg er ekstremt takknemlig for min Mentor Coach, for vedkommende får alltid frem det beste i meg. Jeg vokser på mange ulike plan, og jeg får ALDRI svarene fra andre enn meg selv. På lik linje, som jeg aldri sitter på svarene med de jeg jobber med. Det magiske er at det settes igang ulike prosesser som får meg og deg alltid ett skritt nærmere våre egne svar basert på våre egne verdier. Derfor er det de jeg jobber med som alltid finner sine egne svar, som er basert på deres egne verdier. Jeg fikser ikke noe, for det er ikke noe å fikse. Min oppgave er å være med på skattejakt, for å avsløre de skjulte skattene som er inni den enkelte. Hver reise er magisk og unik.

Den mest fantastiske opplevelsen

Når noen tar kontakt med meg, for en kartleggingssamtale bygger vi en felles tillitserklæring. Jeg er ekstremt takknemlig for de som gir meg tilliten til å få gå på skattejakt med dem. Det å få ta del av disse magiske reisene er noe jeg elsker å gjøre ved å få se gnisten tennes i andre, og å se at andre kommer på plass i seg selv. Magien ved å se at andre takler å stå støtt i seg selv som menneske eller som leder. Samt å se at de oppdager de magiske skattene, som bare brenner for å bli benyttet.

Den enorme verktøykassen de faktisk bærer på, men ikke har funnet og åpnet før. Den beste gleden er å se integrasjonen av disse unike ressursene inn i samfunnet vårt, som tusenvis av «force of good» med egenomsorg og egenkjærlighet i hjertet. Det å se sånne som deg og meg gå ifra sliten til sterke i våre egne liv. Fra oppgitthet og frustrasjon til mestring og overskudd. Det er fantastisk å se at det funker for alle som ønsker seg en forbedring i livet.

Hva er OmfavnDEG Inspirator

Så hva er min rolle som OmfavnDEG Inspirator Coach siden jeg ikke påtar meg samarbeidsoppdrag hvor kravet er «å fikse deg». Jeg har fortalt deg at det ikke er noe galt ved deg og meg, men vi kan kjenne på utfordringer i livet. Vi kan kjenne på at det er områder vi ønsker å mestre i en større grad enn hva vi gjør i dag. Det kan være å stå mer støtt i seg selv eller i roller i arbeidslivet. Eller det kan være å mestre relasjoner, som kan kjennes som en stor belastning.

Det kan være å finne ut hvilken jobb eller syssel en vil ha i livet sitt. Det kan handle om selvutvikling og konkrete mål. Eller det kan kun handle om behovet for en endring av en tilstand som føles vanskelig eller låst. Uansett hvilken del av livet som føles utfordrende, så har du selv det du trenger for å få det helt supert i livet ditt igjen.

Coaching handler om

For meg som OmfavnDEG Inspirator handler Coaching om å gå på skattejakt sammen med deg. Siden jeg tror du innehar unike egenskaper, verdier, kunnskap og energi som vi sammen finner tilbake til. Når jeg klarer å få deg til å omfavne deg selv med egenkjærlighet, egenomsorg, og du tillater dine sanne verdier dukke frem. Da dukker magien opp, og du vil oppdage alle de gjemte skattene du innehar. Jeg vet du innehar alt du trenger for å ha et godt liv på dine egne premisser og verdier. Jeg sier ikke at det vil være enkelt, for du må jobbe for å grave dem frem. Så lenge du ønsker å oppdage dem, og er villig til å jobbe for å finne alle de skjulte skattene. Så vet jeg at du vil lykkes, og jeg vil gjerne være med deg på den magiske ferden.

Er du klar for en magisk reise, så er jeg her for å være med på turen. La oss dra på oppdagelsesferd sammen! Jeg vet det blir magisk. Reisen starter med en uforpliktende samtale, og så tar vi det derfra. Vil du være med, så heng på heter det i eventyret.

 

Hvis du er klar for en magisk reise, så er du velkommen til å booke en samtale med meg!

OmfavnDEG booking knapp

Del gjerne denne artikkelen med de du mener har nytte av innholdet. Bli med på å skape verden et bedre sted å være, for alle.

 

Kunnskap gir mest verdi ved deling. Sharing is caring!


OmfavnDEG Katrine embrace
Din OmfavnDEG Inspirator Katrine

Motta tips & inspirasjon

Hvordan DU kan ta tilbake makten over ditt eget liv. 
Leve livet på dine egne premisser.

Invalid email address
Lover å ikke sende deg spam. Du kan unsubscribe når som helst.

Forfatter

omfavndeg@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *