mirror, mirror quote
Din styrke / Identitet / Mindset / Powerwithin

Mirror, mirror on the wall

Når julene er overstått, og ett nytt år har begynt. Et nytt år med nye nyttårsforsetter om et nytt og bedre liv. Eller? Er det ikke sånn at vi kaster oss ut i det år etter år, for dette året skal bli det beste året med sommerkroppen lenge før solen begynner å smelte snøen. Det er dette året vi skal bli slanke, pene, yngre og alt det vi ikke er. Det handler alltid om å bli noe bedre enn det du allerede er. Ikke sant?

Er det sånn at DU ikke er god nok, som du allerede er i dag?? Er det derfor du lager nyttårsforsetter år etter år, og håper på at dette året vil du en dag våkne og den magiske feen har vært på besøk og fikset opp i alt. Fikset opp i det håpløse. Det å IKKE være god nok, pen nok, slank nok, rik nok, smart nok, flink nok eller alle disse hindrene du føler du har i livet ditt. Alle disse områdene, som bare MÅ fikses. Siden du duger ikke. Spesielt duger du ikke sånn som du er i dag. Ikke sant? Du har bestemt deg for at du holder ikke mål.

Hvem har egentlig bestemt at du ikke er bra nok, pen nok, slank nok eller ung nok?? Hvem har egentlig sagt til deg «at DU holder ikke mål, og at DU MÅ fikse opp i alt dette håpløse?» Jeg bare spør, for sannheten er nok at det er KUN du alene som forteller deg alt dette. Det er også du selv, som føler at du ikke er god nok og at det er håpløse hinder i livet ditt. Det er nok også du som holder fast på usannhetene «om at jeg kan ikke nyte livet, før jeg har fikset opp i det, det og det». Eller tar jeg feil? Det gjør vondt, ikke sant?

mirror, mirror quote

Det å erkjenne ovenfor oss selv at det er vi selv som ikke tillater oss selv å være glad i det vi har her og nå. Vi har satt opp et glansbilde på at, når vi først ser sånn ut eller har blitt så slank først da skal livet starte. Først da skal vi være sosiale, nyte og gjøre alt vi egentlig har lyst til. Før det får vi ikke lov til det. Vi skal streve og slite, for å oppnå alt dette vi ikke har eller er.

Er det ikke sånn? At vi kan ikke tillate oss å være lykkelig eller tilfreds med det vi faktisk er, har eller befinner oss i. Siden vi er ikke en del av det glansbildet vi ser dag ut og dag inn på Insta, Face og i de høyglans magasinene. Helt perfekt ansikt, med helt perfekt sminke, hår, klær og utseende. Uansett tid og sted. De er alltid lykkelige. De er alltid der det ser finest ut. De har de fineste husene, leilighetene, hyttene og ferieopplevelsene. Mens vi har rot, kaos og hybelkaniner. Det er totalt fraværende på de bildene vi drømmer oss helt bort i. Mens vi har regninger og forpliktelser. Det er totalt fraværende på de bildene. Mens vi har klesvask, husvask og middagsforberedelser fra REMA. Så lyser det ene gourmet bildet etter det andre imot oss, mens vi lurer på hva vi skal handle inn til middag i dag. Noe raskt, for du skal tros alt hente og bringe til trening. Så det blir ikke noen fire-stjernes gourmet middag i dag heller.

Så starter den destruktive handlingen med å sammenligne oss selv med andre. Hvordan kan vi sammenligne oss med andre? Det er det samme som å sammenligne appelsiner og epler. Vi har alle unike DNA, og det samme gjelder våre sjeler, sinnet og utseende. Ingen av oss er like, og takk GUD for det. Tenk hvor kjedelig det ville ha vært om vi skulle vært like, og gått rundt hverandre og kun bekreftet hverandre. Hurra, for unikheten og mangfoldet i samfunnet vårt!

Tiden er inne for å endre spørsmålet når vi står foran speilet på veggen. Glem de negative tankene om at DU ikke er god nok eller pen nok. Siden disse tankene har ikke rot i virkeligheten. Sannheten er at DU er vakker. Du ER god nok. Du ER unik. Verden har bare en av deg, og du ER fantastisk. Vi er alle både og. Vi har alle nyanser, for bildet er ikke sort og hvitt. Det har masse farger, og vi har de alle på vår unike måte.

mirror, mirror quote

Jeg har sluttet å surfe på SoMe eller i media, og sammenligne meg selv med andre. Det trykker meg bare ned, og jeg er dømt til å tape. Like dømt til å bli misfornøyd hvis jeg går inn til en frisør og be om en frisyre fra en kjendis og «tror» at resultatet vil bli at jeg vil se ut som vedkommende. Siden jeg vil aldri kunne bli som andre. Jeg vil alltid være meg selv på godt og vondt. Når sannheten skal sier, så er det vanskelig nok å være seg selv om en ikke skal være noen andre også. Mission impossible vil jeg kalle det.

Vi bestreber etter å ligne en yngre, penere, vakrere, slankere, sunnere og sprekere utgave. Ikke nødvendigvis en utgave av oss selv. Media gir oss mange forbilder, som det het så pent tidligere. Nå om dagen er det mest fokus på Influensere. De har stor makt over hvordan vi føler oss. På hva vi ønsker å ha på oss. På hvordan vi ønsker å se ut. På hvordan vi ønsker å leve. På hvordan vi ønsker å være. De influerer eller påvirker oss på et eller annet sett. Det ER så vanskelig å skulle oppnå alt dette, som de andre på et magisk vis har. Hvert år håper vi at magien og lykke skal stå oss bi, og gi oss litt av det magiske stjernestøvet slik at vi kan få vår del av LYKKE. Siden du og jeg har definert det som lykke. Ikke sant? Siden vi er definisjonen på ulykke. Det må være ulykke å ikke være god nok, siden det er lykke å være alt det vi drømmer om.

Nå surfer jeg for å få inspirasjon. Det er SÅ mye mer givende og energisk. Det får meg til å vokse og gro. Det å følge andre i SoMe. Se hvordan de skaper noe av ingenting. Se hvordan de lever sitt autentiske jeg. Se hvordan de jobber seg gjennom ups and downs. Det å lære noe nytt av andre, som deler av sin kunnskap med lidenskap. Det er magisk, og får meg til å vokse på flere nivåer. Det digger jeg rått. Jeg har sluttet å tro på at jeg ikke er god nok, eller at jeg må vente med å leve til noe skal inntreffe i livet først. Jeg velger å leve nå.

Ønsker du også å vokse, og føle deg bedre med deg selv? Ønsker du å øke din selvtillit og selvfølelse? Ønsker du å føle deg god nok? Så start med å se hva du mater hjernen din med av tanker og for. Du skal kose deg med å surfe. Hvis det ikke gir deg noe godt, så ta noen enkle grep for deg selv. Du fortjener det. Begynn med å aksepter at livet er nå mens vi lever det, og at det blir bare så godt som du selv ønsker at det skal bli. Gjør ting i livet ditt for din egen del, og på dine egne premisser. Ikke fordi du tror det vil komme deg nærmere noe du ikke er. Vanskelig og enkelt på en gang det å bare VÆRE DEG SELV. Prøv, så vil du se at de rundt deg digger det.

mirror, mirror quote

Hva med å legge bort nyttårsløftet om å bli noe annet enn det du er, for å kun være det du faktisk er. Det å være deg selv på dine egne premisser. Det å lytte til deg selv, og gi deg selv hva du trenger for å føle deg bedre. Slik at du kan være en bedre versjon av deg selv på dine egne premisser. Ja, du kan faktisk bestemme selv. Det er det fantastiske ved å være myndig og kunne bestemme over seg selv. Du kjenner deg selv best av alle, og du vet derfor best hva du faktisk trenger. Om det er å jobbe litt mindre. Om det er å gå en tur i skogen. Om det er å legge deg litt tidligere på kvelden. Om det så er å gi seg selv lov til å ha gleden og tilfredsheten over at du er du. Heller feire det faktum at du er unik, og tillate deg selv å leve livet ditt på dine egne premisser med dine egne evner og muligheter. Ikke utsette å leve livet ditt. Ikke utsett å leve livet er her og nå i påvente av at noe skal skje først. Livet er og skjer her og nå.

Er tiden inne for deg til å ta tilbake makten over hva som får farge ditt liv, så er jeg her for å bistå deg om du ønsker en sparringspartner på veien. Livet gir oss ups and downs, og det er først når vi klarer å definere hva vi kan lære av nedturene at vi blir sterke nok til å holde oss oppe på et bevisst høyere nivå av et bedre liv. Jeg heier på deg! Du fortjener KUN det beste i livet!

Ønsker du å leve livet på dine premisser og verdier, så er du velkommen til å booke en samtale med meg!

OmfavnDEG booking knapp

Del gjerne denne artikkelen med de du mener har nytte av innholdet. Bli med på å skape verden et bedre sted å være, for alle.

 

Kunnskap gir mest verdi ved deling. Sharing is caring!

OmfavnDEG Katrine Inspirator
Din OmfavnDEG Inspirator Katrine

Motta tips & inspirasjon

Hvordan DU kan ta tilbake makten over ditt eget liv. 
Leve livet på dine egne premisser.

Invalid email address
Lover å ikke sende deg spam. Du kan unsubscribe når som helst.

Forfatter

omfavndeg@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *