Let it go quote
Identitet / Powerwithin

Let it GO

 

Hvor enkelt er det å tilgi noe som har skjedd, som føles veldig vondt? I Disney filmen Frost synger de sangen «Let it go», men er det egentlig mulig å gi slipp? I såfall hvordan er det mulig å tilgi noen, for å gi slipp for å kunne gå videre?

 

Vi har alle bagasje synger Unge Ferrari, og han har SÅ rett. Vi alle har hver vår bagasje å bære på, og den kan føles umenneskelig tung og urettferdig. Det kan være vanskelig å finne en fornuftig grunn for hvorfor du opplever det du opplever i livet ditt. Den ene store utfordringen etter den andre dukker opp på din vei. Du står der helt alene, og spør deg selv gang etter gang. «Nå må det være slutt på flere STORE prøvelser. Eller?» Du ramler. Gang på gang dytter livet deg i bakken med et brak. Gang på gang reiser du deg. Børster av deg dritten, og reiser deg vaklende opp igjen. Litt mindre støtt, enn sist gang du reiste deg. MEN, du kommer deg opp. Du kjenner at det blir tyngre for hver gang å reise deg. Bagasjen blir tyngre og vanskeligere å bære, for hver gang du blir slått i bakken.

 

Så begynner du å tenke at det er DEG det er noe galt med. Siden alle andre opplever ikke all den dritten du opplever. Eller er det bare deg som rammes av dritt gang etter gang? Du er som en stor magnet, som tiltrekker deg dritt og fordervelse. Tanker rundt hva er meningen med å få dette helvete gang på gang melder seg. Du trodde at «kommer jeg meg igjennom dette, så MÅ livet bli normalt». Alt MÅ bli bedre snart. Nå er det vel nok? Frustrasjon, maktesløshet og sinnet vokser i hver eneste fiber i kroppen. Nok får f….. meg være nok snart. Ikke sant? Koppen begynner å bli full, og nå må snart vinden snu, slik at du får litt medvind også. Det er lov til å sette et spørsmålstegn ved alt som skjer i livet. Det er lov til å stoppe opp, og ta et bevisst grep for å endre på hva som farger ditt liv. Spørsmålet er om vi er klar for å gi slipp, for å bevege oss videre.

 

Fit into a box quote

Hvordan kan vi tilgi urett fra andre, som gjør SÅ vondt? Kjenn etter i kroppen og hjertet ditt. Er det tungt og vondt å bære på? Ja, selvsagt. Kjenn etter. Gjør denne smerten og byrden deg noe godt? Nei, selvsagt ikke. Er DU villig til å gi slipp på det vonde? Hvis ja, så har du det beste utgangspunktet for å kunne rydde opp i din bagasje. Det er DU som sitter på makten, for hva som skal få lov til å farge ditt liv.

 

Du kan se på det litt som å rydde på harddisken på en PC. Etter langtidsbruk er hardisken fylt med mye ulikt innhold og programmer. Det ligger rester av opplevelser (cockies) lagret litt her og der, og noen større hendelser (programmer) andre steder. Innholdet ligger sprett rundt, og noen prosesser kjører litt parallelt. Du kan oppleve at ting kan gå litt tregere enn vanlig, og at du får disse black-outs «blue screen» hvor alt låser seg. Det er noen opplevelser (cockies) eller hendelser (programmer), som du ikke trenger lenger. Dette er ting du ikke kan bruke lenger for de har gått ut på dato, og du er en nyere versjon av deg selv. Gamle programmer fungere ikke så godt med nye versjoner av (hardware) deg. Du utvikler deg konstant med nye celler og intelligens. Det som tilhører fortiden tar kun opp plass, og blir som bugs (errors) i systemet vårt. Forstyrrelser som gjør at vi ikke kan fungere optimalt og gå videre.

 

Feilmeldingene om at det er noe som prøver å fungere, men som ikke passer til nåtiden av deg (operativsystemet ditt) gjør at systemet ditt begynne å gå saktere. Det er forstyrrelser, som krever plass, og det kan vise seg i feilmeldinger (vondter i kroppen) og krasj (treffer veggen). Når du kjenner at dette ikke gjør deg noe godt lenger, og holder deg nede eller tilbake. Så er tiden inne for å rydde opp litt på harddisken. Du trenger ikke å ha latt det gå så langt at du virkelig har truffet den store veggen av krasj. Du kan godt bare ha kommet til det punktet at du kjenner at denne feilmeldingen (bug) trenger du å få ut av ditt system. Siden ved å rydde opp gjør at de tingene som «kjører», og som tar opp plass kan få lov til å bli slettet. Slik at det gir plass til å kjøre systemene du trenger med større styrke, og du kan installere «egenomsorg_01.EXE». Egenomsorg.EXE er et program med baby-steg for å kjøre «Life_2019» mest feilfritt og uten de største krasjene (blue screen).

 

Let it go quote

Kan vi tilgi?

Når andre virkelig har gjort deg urett, og det kjennes vondt i alle fibere. Handlingen er bygget på stor urett, og kanskje verre er. Mange spør om det går an å tilgi andre i slike vonde saker. Det handler vel ikke i hovedsak om det å si «jeg tilgir deg, alt av urett du har gjort mot meg». Det handler heller mer om å snu perspektivet litt rundt, for å slippe å la dette farge og bære preg på resten av livet ditt. Vi kan være enige i at vi alle er mennesker av kjøtt og blod, og at vi alle kan tenke, gjøre og si feil ting. Vi alle har noe på samvittigheten, som vi gjerne skulle ha vært foruten. Det var det ordet, eller den handlingen du gjerne ville ha kunne gått tilbake, for å endre litt på. Slik at historien hadde fått et annet utfall. Det å ønske om å ta tilbake det ordet, som falt i feil jord. Hvis vi kan akseptere at ingen har aldri sagt, gjort eller tenkt ting, som ikke har vært positivt. Hvis du kan være enig med meg om at vi alle på en eller annen måte har opplevd disse tingene i sin samvittighet.

Kan vi også være så rause, og akseptere at andre også har det på sagt, gjort og tenkt ting som ikke de er stolt over. Hvis du kan være enig i at vi alle har dette som en del av vår bagasje. Så har vi et godt utgangspunkt, for å kunne forlate noe av det vi bærer på som ikke gjør oss godt.

Om du tenker på en ting du sa, eller en hendelse du angrer på at du gjorde. Hvis du kunne dra tilbake, og rydde opp i dette. Ville du gjort det? Ville du gått tilbake og endret på innholdet, slik at historien fikk et positivt utfall? Selvsagt ville du det. Kan du bli med meg på at om vedkommende som gjorde deg urett også fikk denne muligheten. Tok den muligheten til å kunne gå tilbake for å retusjere historien. Ville ikke det vært fantastisk å kunne gi vedkommende den muligheten? Du kan gi vedkommende den muligheten. Gå tilbake til din egen handling du ønsket å retusjere. Kan vi være enig i at vi i utgangspunktet ikke kan endre på hva som har skjedd? Slik at vi kan være enige i at fortiden er fortiden, men at vi kan forsone oss med at hadde vi vist bedre den gangen så hadde vi sagt eller gjort ting annerledes. Kan vi være enig om at hadde du vist det du vet i dag, så hadde du handlet annerledes? Kan du gi deg selv en aksept på at du handlet ut ifra dine begrensninger på det tidspunktet i ditt liv, men nå vet du bedre. Kunne du gått tilbake, så hadde du endret på alt sammen. Hva om du gav deg selv tillatelse til å akseptere at du handlet ut ifra dine egne begrensinger på det tidspunktet, men at du som menneske utvikler deg hele tiden. Derfor er du i stand til å ta klokere og bedre valg nå. Kan du gi deg selv aksept og empati for hva som er gjort? Kan du også tilgi deg selv, for at du har båret på dette? Du er et menneske, og vi alle har lov til å feile. Vi har også lov til å lære av våre feil, og vokse av dem.

Kan du følge meg med på tanken om at du kan gi den som har gjort deg urett med de samme begrensningene ved sine ord, handlinger og tanker? Kan du være så raus å akseptere at de også gjorde så godt de kunne ut ifra sine begrensninger? Kan du så gi vedkommende den tilliten til at om vedkommende hadde vist det vedkommende vet i dag, så ville vedkommende ha gått tilbake og retusjert fortiden. Kan du gi vedkommende denne tiltroen? Hvis du med åpent sinn gir vedkommende denne tiltroen, så kan du gi slipp på det som henger fast i kroppen din for å gå videre.

 

Fit into a box quote

Så hvordan rydder og re-setter systemet vårt?

Jeg bruker enkle meditasjonsteknikker. Noen kaller det Mindfullness, og det spiller ingen rolle hva du kaller det. Poenget er at om du har kommet til et punkt i livet hvor du erkjenner, at det trengs en liten opprydning. Så finnes det enkle teknikker, for å kunne gi slipp på det som ikke gjør deg noe godt lenger. Slik at du kan skape rom for noe bedre, som ligger foran deg i livet ditt.

 

Du har makten til å skape deg et bedre liv uten skam, skyld, uverdighet, hat, rarhet, dumhet eller andre slike negative usanne stempler. Makten er hos deg alene. Jeg sier ikke at dette er enkelt og at det er noen kvikk fix, men at første steget er å kunne innse at tiden er inne for å rydde opp. Så er makten fult og helt hos deg på i hvilken grad du ønsker å rydde opp. Det er fult mulig å gi slipp på stygg, tung og destruktiv bagasje, og åpne opp for et nytt og bedre liv.

 

Jo, det er mulig å gi seg selv den makten. Det er en prosess, som en løk som har flere lag som trengs å jobbes med. Uansett hvor mørkt og vanskelig du kan føle at det er, så sitter makten kun hos deg alene. Styrken til å bestemme hva som skal få lov til å farge livet ditt fremover ligger kun i deg selv. Det er DU som er sjefen i ditt liv. Når du ble født fikk sjelen din en rettighet til å få et liv fylt med glede, latter, kjærlighet, smil og gode opplevelser. Universet har derfor gitt deg mulighet til å ta makten over ditt eget liv, så det er bare opp til deg hvordan du vil bruke denne makten.

 

Unge Ferrari har et poeng med at vi alle har bagasje, så trå varsomt med å dømme andre du treffer på din vei. Spørsmålet er om vi er oss bevisst hvilken styrke vi har i oss til å bestemme over hva som skal få lov til å farge vår fremtid. Det handler ikke om å tilgi urett. Det handler om å ta kontrollen over vårt eget liv, for å skape plass til alt det gode vi er ment til å ha i livet vårt. Omfavn deg selv, og din egen makt over ditt liv!

 

Ønsker du hjelp til å fjerne din gamle bagasje, som ikke lenger gjør deg noe godt så er du velkommen til å booke en samtale med meg!

OmfavnDEG booking knapp

 

Del gjerne denne artikkelen med de du mener har nytte av innholdet. Bli med på å skape verden et bedre sted å være, for alle.

 

Kunnskap gir mest verdi ved deling. Sharing is caring!

OmfavnDEG Katrine folded hands

Din OmfavnDEG Inspirator Katrine

Motta tips & inspirasjon

Hvordan DU kan ta tilbake makten over ditt eget liv. 
Leve livet på dine egne premisser.

Invalid email address
Lover å ikke sende deg spam. Du kan unsubscribe når som helst.

Forfatter

omfavndeg@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *